Tänään Liitu osoitti ensimmäisen kerran taipumusta vahtimiseen ja oman reviirin suojelemiseen. Touhusin pihalla, kun Liitu köpötteli aidan viereltä selkäni taakse. Siitä tiesin, että tiellä talomme ohi on tulossa toinen koira. Samassa kuulinkin miesäänen huutavan "EI" ja näin valkomustan keskikokoisen koiran harppaavan kadulta lumivallin yli meidän pensasaidan viereen. Tästä ei Liitu tykännyt. Se pomppelehti takaisin aidan vierelle ja haukkui toiselle koiralle. Tämä haukuntakin oli ihan jotain uutta; matalaa, käskevää, kaiketi pelottavaksi tarkoitettua. Liitulla on ainakin vielä sen verran kimeä haukku, että pelottava vaikutus jää lähinnä huvittavuuden asteelle.

Kun toinen koira isäntineen oli mennyt, Liitu-parka jäi katsomaan minua neuvottomana, juuri sen näköisenä ettei se oikein tiennyt onko tehnyt oikein vai väärin. Lepyttelin koiraa ja kiittelin sitä, Liitu huolehtii reviiristään. Hyvä tyttö!

Tänään olikin vaakapäivä, molemmat koirat pääsi punnitukseen. Liitu-tyttönen painaa jo 20,5 kg ja on 55 cm säkäkorkeudeltaan. Speedy-pojalla painoa on 45 kg.