Speedy on päivystävä nenäkoira. Kun jääkaapin ovi käy tai keittiössä ylipäätään tapahtuu jotain, se syöksyy samantien nenineen päivystämään. Isona koirana se ylettyy pöydälle ja kaikille mahdollisille tasoille joten jos ei halua kaikkein tarjolla olevien ruokien olevan ison koiran kuolassa, on pidettävä tarkkaa komentoa.

Liitu ei ole oppinut vielä päivystämisen jaloa taitoa ja tykkäänkin, että yksi nenäkoira per talous riittää. Liitu kyllä vastaa sitten riiviöintipuolesta. Kun iso päivystää, pieni pyörii ympärillä, puree hännästä, hyppää selkään, puree tassua, huulta, korvaa - mihin nyt kulloinkin sattuu ylettymään. Jos ei muuten saa toiselta huomiota, haetaan luu ja tullaan kaluamaan sitä toisen jalkoihin samalla uristen tai haukahdellen. Hetkittäin näistä kahdesta tulee mieleen "taistelevat Virtaset". On sitten niitäkin hetkiä kun Speedy ottaa Liitun isällisesti haltuun; nukutaan vierekkäin ja lomittain tai pienen nukkuessa vahditaan valppaana sen unta.

Liitun väritys on muuttunut. Selkä on tummunut jo niin paljon, että Hiili tuntuisi sopivammalta nimeltä... Tassut on suhteessa muuhun koiraan ihan mielettömät..! Mielenkiintoista nähdä, millainen neidistä mahtaa tullakaan!

Surkea hetki on kun Mies lähtee Speedyn kanssa lenkille. Liitu majottautuu ulko-oven eteen sen oloisena, että jos minä en lähde ulos niin ei täältä lähde muutkaan. Hetken maanittelun jälkeen Liitu suostuu siirtymään pois ovelta ja kun ulko-ovi sulkeutuu poikien jäljestä, alkaa itku. Nyyh - kaveri lähti ja minä jäin, byääh! Kun ulko-ovi sitten taas käy ja herrat saapuvat takaisin, pikkuisen häntä vispaa ympyrää ja elämä on taas kivaa, jee!

Liitu on oppinut, että aina kun mennään ulos, olisi suotavaa että jotakin tarvetta tehdään sinne. Niimpä sillä on aika mielenkiintoinen tapa pyytää pääsyä takaisin sisälle: se menee ovelle, katsoo suoraan silmiin, kävelee aidan luokse ja tekee edes pienenpienen pissan. Ja sitten taas oven eteen katsomaan että pääsiskös täältä nyt jo sisälle!? Tuntuu että Liitu hiffaa asioita todella nopeasti.

Liitu ymmärtää myös "hävetä". Kun Mies kumartui laittamaan kenkiä jalkaansa, Liitua houkutti kovasti päälaen sänki ja sinnehän piti tietysti upottaa hampaat niin että Mieheltä pääsi kunnon huuto. Liitu tajusi saman tien että nyt tuli tehtyä jotain tosiaankin kiellettyä - meni eteisen lattialle makaamaan, painoi pään tassujen varaan ja alta kulmiensa katseli sieltä että "juu juu, olin tuhma, sori vähän". Tänään on siis runtua saanut sekä Miehen pää että oma pohkeeni, johon Liitu vahingossa upotti hampaansa telmiessään Speedyn kanssa. No, mitäs olin tiellä...

Speedy ja Liitu on saanut tänään uuden kaverin. Ystäväpariskunta kävi hakemassa pikkuisen Gordonin setteripojan. Kunhan nämä vauvelit on rokotettu ja on muuten asetuttu aloilleen molemmissa talouksissa, ryhdytään tutustelemaan joskos meistä tulisi kamut. Enää kaksi viikkoa ja ekat rokotukset tulevat ajankohtaiseksi; pikkuinen on sitten jo 12-viikkoinen. Apua miten aika kuluukaan!!