Päivän aikana oli satanut uutta puhdasta lunta. Liitu kiersi varovaisesti ympäri pihaa ja pienen kierroksen jälkeen totesi että tämähän on pirun hauskaa! Tämän jälkeen ei enää näkynytkään kuin pieni möykky joka matalana ryömi pitkin pihaa - dyykkasi nenänsä lumeen ja möyri eteenpäin. Välillä jostain kasasta nousi aina luminen nenä ja megakokoiset korvat hännän pyöriessä vimmatusti ympyrää koiran jatkona.

Eilistä henkien taistelua piti jatkaa taas tänään, joskin vähän lievempänä versiona. Naskalihampaat tanassa kimppuun. Minäpä olin saanut päivällä pikkuista vinkkiä eräältä koiraihmiseltä - ja olisittepa nähneet Liitun ilmeen kun en sen käydessä kimppuun tehnytkään mitään ihmismäistä vaan konttasin sen tasolla ympäri lattiaa ja purin takaisin. Peli päättyi kolmannen alistusyrityksen jälkeen siihen, että Liitu makasi lattialla antautuneena ja kaikesta näki nyt olevan selvillä sen, kuka tätä laumaa johtaa. Sen jälkeen ollaankin oltu ihan vaan pusutteluyhteyksissä =)

Mies ja Speedy tuli tänään. Koirien meno on ollut hetkittäin sen verran hurjaa, että isompi on päässyt pihalle jäähylle ja pienempi on rauhoittunut sisällä. Vaikka hännät heiluu ja toiminta on ainakin suurimmaksi osaksi leikkiä, ei isompi taida aina ymmärtää että hän on todellakin aika paljon isompi toista - näyttää hurjalta. Kukaan ei ole kuitenkaan kuollut vielä...

Liitu on kova juttelemaan ja komentelemaan. Niissä on vissi ero: juttelu on matalaa urinaa ja komentelu on kimeää haukahtelua. Mainio hukka! Tuntuu että joka päivä se kehittyy ihan hurjaa tahtia - nyt on jo selkeästi ymmärryksessä mitä tarkoittaa "EI" ja "IRTI". Luokse se tulee kutsusta paitsi jos ollaan ulkona ja ympärillä on paljon kaikkea muuta menoa ja meininkiä, silloin ei oikein jaksa keskittyä.

Kovia ääniä Liitu pelkää. Pihan ohi kulki mies kahden pienen koiran kanssa joista toinen nosti kauhean rähinän nähdessään kauempana tiellä toisen koiran. Liitu-parka juoksi jalkojeni taakse karkuun ja rupesi vimmatusti raappimaan ovea: iik hui pelottaa, sisälle heti! Lähestulkoon sama reaktio seuraa mekkaloivista lapsista: niitä se seuraa pelonsekaisella uteliaisuudella - turvallisesti emännän jalkojen takaa.

Kumma juttu on se, että vaikka taloudesta löytyy miljoona koiranluuta, siitä yhdestä ainoasta pitää taistella kynsin ja hampain. Liitu komensi Speedyä luovuttamaan luuta sen verran äänekkäästi että omia ja naapurin hermoja säästelläkseni otin koko luun pois - ja ihana rauha on laskeutunut kotitaloon...