Jollakin tässä taloudessa on harvinaisen kova pää. Kioskilta tullessani minua oli ovella vastassa onnettoman näköinen Mies, vielä onnettomamman näköinen Speedy - ja Liitu, joka jyrsi taas jotain mielenkiintoista eikä ollut milläänkään mistään. "Hyvä kun tulit, saat sanoa mitä tässä tehdään", Mies sanoi. Ihmettelin mistä on kyse kunnes Liitu vihdoin käänsi päänsä niin että näin kunnolla: neitillä oli oikeassa silmäkulmassa kunnon vertavuotava haava ja luomi repsotti pahan näköisesti silmän päällä. Oli jälleen tehnyt sitä mitä on miljoonaan kertaan kielletty tekemästä ja johon Speedykin on reagoinut pienellä murinalla: roikkunut hampaillaan Speedyn huulessa kiinni. Tällä kertaa kaikki oli tapahtunut niin äkisti että Speedykin oli säikähtänyt ja puraissut takaisin.

Päivystävä eläinlääkäri löytyi lähistöltä ja matkaan. Liitu oli taas autossa hyvin rauhallinen ja nukahti pian. Perilläkin hän lähinnä haisteli ja tutkiskeli paikkoja. Eläinlääkäri  otti meidät vastaan samantien ja ryhtyi tutkimaan haavaa ja silmää. Helpotuksen huokaus - itse silmä oli säilynyt täysin vaurioitta eikä haavakaan niin paha ollut kuin miltä se näytti. Tikkejäkään ei tarvinnut. Käynnin kamalin kohta oli, kun lääkäri koetti saada ajettua karvoja vauriokohdan ympäriltä. Liitu-parka säikähti hurisevaa laitetta niin että tyhjensi anaalirauhasensa hoitopöydälle - rauhoittui kyllä heti kun kone sammutettiin. Lääkäri putsasi haavan ja antoi antibioottipiikin - siitäkään pikkuneiti ei ollut millään. "Ompa reipas pentu", totesi lääkärikin.

Antibiootti- ja silmätipparesepti mukaan ja kotimatkalle. Ressukka pötkötteli taas täydessä unessa turvavöissä takapenkillä puoliksi mamin sylissä. Kun sitten päästiin kotiin, oli koko tapahtuma Liitulta jo täysin unohtunut; Speedy-parka oli anteeksipyytävän ja alistuvan näköinen ja koetti kai vähän jopa hellitellä Liitua - joka hyppäsi sutena hampaineen toisen kimppuun ja häntä heiluen painimaan! Tosin inhottava mami lopetti koko leikin ennenkuin se ehti alkaakaan.

Lääkärin mukaan turvotus laskee parissa päivässä, lääkekuuri 10 vrk jonka jälkeen pitäisi kaiken olla ok. Lääkäri kuunteli Liitun sydämenkin joka kuulosti normaalilta. Selvittiin säikähdyksellä.